În rândurile de mai jos puteţi găsi răspuns la unele întrebări legate de serviciul nostru de hosting.

1. Ce înseamna web hosting?

Reprezintă un pachet de servicii de găzduire a site-ului dv. ce include, pe lângă publicarea site-ului pe serverul web şi alte servicii, cum ar fi: adrese de e-mail, rapoarte despre vizitatorii site-ului, instalarea de scripturi şi, nu in ultimul rând, suport tehnic telefonic şi pe e-mail.

2. Care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurg pentru a avea o prezenţă online?

În primul rând trebuie să vă rezervaţi un nume de domeniu, de preferat numele firmei dv., dacă este disponibil. După aceasta urmează realizarea site-ului web şi apoi găzduirea lui.

3. Cum fac o comandă pe acest site?

Fiecare pachet de găzduire are în dreptul lui un buton de detalii sau de comandă. Dând click pe acel buton, vei fi direcţionat către Formularul de comandă. Citeşte cu atenţie instrucţiunile de la fiecare pas şi completează corect toate datele.

4. Ce Uptime au serverele pe care îmi voi găzdui site-ul?

99.9%. Practic e imposibil să „cadă” vreun server, singura problema care poate apărea ar fi să fie întreruptă legătura Internet pe ruta dintre utilizator şi servere.

5. Ce trebuie să semnez pentru a beneficia de serviciul de hosting?

Pentru furnizarea serviciilor de hosting nu este nevoie de semnarea unui contract. Completarea formularului şi apoi confirmarea prin e-mail constituie de obicei declaraţia de comandă a serviciului. După ce el este plătit şi plata confirmată, serviciul este activat în maximum o oră. Desigur, dacă aveţi nevoie de contract, acesta vă va fi trimis prin e-mail sau prin poşta, la alegerea dumneavoastră.

6. Sunt persoană fizică (nu am o firmă), pot beneficia de serviciile dv. de găzduire?

Da. Trebuie doar să completaţi în formularul de comandă Codul Numeric Personal (13 cifre), îl găsiţi în Buletinul de identitate, Cartea de Indentitate, Paşaport sau Certificatul de naştere.

7. Am un domeniu deja înregistrat, pot beneficia de webhosting la LiderHosting?

Da. Indiferent dacă domeniul este cumpărat prin noi sau altă firmă.

8. Dar dacă nu am un site web…?

… puteţi totuşi cumpăra hosting pentru a avea adrese de e-mail pe domeniul propriu (de tip nume@domeniul_tau.ro). În plus, noi vă oferim gratuit o pagină web (de tip carte de vizită, cu adresă de contact) pentru viitorul dv. site!

9. Ce domenii pot găzdui la LiderHosting?

Puteţi găzdui orice fel de domeniu .ro, .com, .net, .org, .eu, .info, .biz etc.

10. Cum pot accesa interfaţa de configurare cPanel?

Accesând adresa http://www.nume-domeniu.tld/cpanel.

11. Cum pot să fac plata pentru serviciile oferite de dv.?

Prin bancă, cu transfer bancar sau cu ordin de plată, sau prin poştă cu mandat poştal, de la orice oficiu poştal din ţară. Detalii găsiţi în pagina Modalităţi de plată.

12. Dacă se întâmplă să am o problemă pe serverul meu, cum pot intra în legătură cu LiderHosting pentru remedierea acesteia în cel mai scurt timp?

Puteţi intra în legatură cu noi fie prin apel telefonic (la unul din numerele de telefon primite în e-mail-ul de confirmare la activarea serviciului), fie prin SMS, fie prin e-mail, remedierea oricărei probleme realizându-se în maximum 24 de ore de la semnalizarea aceasteia către noi.

13. Primesc factură pentru serviciile LiderHosting?

Da. Fiecare serviciu LiderHosting este facturat şi toate facturile către clienţi se trimit la sfărşitul lunii în care s-a facut comanda, deci şi facturarea acesteia.

14. Dacă nu am primit factura şi trebuia să o primesc de mai multă vreme?

Cel mai probabil nu aţi completat adresa corectă în momentul în care aţi făcut comanda. Pentru o mai mare singuranţă, contactaţi-ne prin una din metodele expuse aici şi trimiteţi-ne adresa completa prin e-mail.

15. Vreau să trec de la un pachet de hosting mai mare/mic la alt pachet, cum procedez?

Contactaţi-ne şi vom modifica pachetul. Nu se percepe nici o taxa pentru această modificare. Plătiţi doar costul noului pachet.